Mysteri Box

mysteri box 2013

30 minutter inden deltageren går i gang i køkkenet introduceres denne til årets "Mysteri Box" der består af forskellige bornholmske råvarer. Det kan være alt fra mejeri produkter til røgede sild.


Råvarebuffet

råvarerbuffet af bornholmske hærligheder

Kokken har adgang til en råvarebuffet af bornholmske råvarer, som kokken selv kan vælge fra.


Menu-
beskrivelser

Menu beskrivelser

15 minutter inden deltagerne går i gang (og 15 min efter at have set "Mysteri Box'en") skal der leveres en "dagens menu" til dommerpanelet. Deltagernes serveringer skal stemme overens med den afleverede menubeskrivelse og tæller med i den samlede vurdering.


Serveringer

Antal serveringer

Både forret og hovedret skal serveres til seks couverter (2 til dommerpanel og 3 til madanmeldere/journalister og 1 til skue/fotografering).

Der vil blive lagt vægt på brug af bornholmske råvarer, ideer og tanker.


Snydt hjemmefra?

Urter medbragt hjemmefra

Det er tilladt for kokken at medbringe vilde urter hjemmefra eller at indsamle dem tidligere på dagen på Bornholm.

Kokkene må de gerne medbringe saucer, pureer, sylt eller ekstra garnuture hjemmefra, så længe de overholder ALLE de påbudte krav.


Regler & score-system

Deltagerne (kokkene) skal overholde diverse spilleregler, som findes beskrevet herunder. Ud fra disse vil deltagerne blive bedømt.


Elementer

Forret

Ret fra sidste år

Forretten skal laves ud fra et element fra Mystery Box'en samt udvalget fra den store råvarebuffet.

Retten skal desuden anrettes på den special-designede Sol over Gudhjem tallerken fra Lov i Listed (som ses på billedet herunder).

Sol over Gudhjem tallerken fra Lov i Listed

Hovedret

Ret fra sidste år

Hovedretten skal indeholde følgende hovedelementer:

- Lakrids fra Johan Bülow
- Skank af Bornholmergris
- Lehnsgaard rapsolie
- Hemmeligt hovedelement fra Mystery Box'en
- Gourmetsalt fra Jozo

Desuden skal hovedretten anrettes på en valgfri tallerken fra Pillivuyt.

Weber grill smokey joe

Noget af tilberedningen skal foregå på en Smokey Joe grill fra Weber.

Til sidst men ikke mindst, skal den special bryggede Sol over Gudhjem ØL fra Svaneke Bryghus serveres til hovedretten.



Point

Hvilke kriterier bliver retterne vurderet ud fra

Dommerene vurderer retterne og giver point indenfor forskellige kategorier:

0 - 30 point: Smag

Det altafgørende element som vægter mest.

0 - 10 point: Udseende

Det æstetiske element i retten der forkæler øjet og skærper appetitten.

0 - 10 point: Bonus - Bornholm

Måden hvorpå elementer fra Bornholm er inddraget i retten - kan være alt fra minder om snobrød som barn til røgede sild.

0 - 10 point: Etikette

Er retten serveret til tiden og stemmer den overens med den forinden afleverede menu? Ydermere tæller arbejdsgangen og hvorvidt alle elementer er brugt.


Hver deltager kan altså score maksimalt 60 point pr. dommer pr. ret. Da dommerpanelet består af 6 dommere kan hver deltager i alt maksimalt score 720 point.





Language / Sprog

Find os på Facebook & Instagram!

Kontakt

Marschall Food Event logo - transperant
Danish site

Danish

English site

English

German site

Deutsch


Instagram

Instagram: brug #SolOverGudhjem2017

Marshall Food Event
+45 21 61 54 76
info@sogk.dk

Mere...